Mutton Curry Masala 50G/250G Aachi

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Aachi
  • Dostępność: Jest
  • pcs.
  • Cena netto: 9,26 zł / pcs. 10,00 zł / pcs.

Aachi Mutton Curry Masala 

 

Mutton Curry to danie przygotowywane z mięsa koziego (lub czasami mięsa jagnięcego) i warzyw. Danie występuje w różnych odmianach we wszystkich stanach, krajach i regionach Azji Południowej.

 

Przepis na Mutton Curry:

Dokładnie oczyść kawałki baraniny. W wolnowarze ugotuj 200g mięsa z pastą imbirowo-czosnkową, żądaną ilością proszku z kurkumy i 100ml wody do 3 gwizdków przez około 7 minut. Rozgrzej olej, aby usmażyć posiekaną cebulę na złoty kolor. Dodaj pastę imbirowo-czosnkową i smaż mieszając przez 2 minuty. Dodaj pokrojone pomidory i gotuj do miękkości. Teraz dodaj Aachi Mutton Curry Masala i smaż, aż olej się oddzieli. Dodaj 150 ml wody i mleko kokosowe i gotuj, aż sos zgęstnieje. Dodaj żądaną ilość soli i gotowane mięso. Gotuj pod zamkniętą pokrywką, aż mięso będzie smaczne i miękkie zgodnie z wymaganiami. Teraz smaczna Aachi Mutton Curry Masala jest gotowa do podania na gorąco.

 

Składniki: Chili, sól, goździki, kolendra, kardamon, kurkuma, pieprz, kmin, koper włoski, liść laurowy, badyan, buzdyganek.

 

waga: 50g/250g