Instant Idiyappam Anil
Idiyappam znany również jako string hopper to danie z makaronem ryżowym pochodzące z indyjskich stanów Tamil Nadu, Kerala i Karnataka (Południowe Indie). Składa się z mąki ryżowej sprasowanej w makaron, utkanej w płaski krążek i ugotowanej na parze.
Idiyappam można podawać z veg kurma lub mushroom korma lub warzywnym gulaszem lub kadala curry. Dla dzieci można nawet podawać z lekko rozrzedzonym mlekiem kokosowym posłodzonym jaggery. Możesz również posypać cukrem i podawać.
Anil Instant Idiyappam przygotowanie:
Zagotuj wodę z solą. Wsyp Instant Idiyappam, wyłącz palnik, a następnie odstaw makaron na 1 minutę. Po tym czasie odsącz nadmiar wody. Instant idiyappam jest gotowy do podania. Anil idiyappam można spożywać ze słodkim mlekiem kokosowym z dodatkiem kardamonu lub według własnych preferencji.
Skład: ryż, sól
waga: 150g