Sambar Powder 200G Aachi

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Aachi
  • Dostępność: Jest
  • szt.
  • Cena netto: 9,26 zł / szt. 10,00 zł / szt.

Przygotowanie

Namocz 160 g dhal w 250 ml wody i gotuj pod ciśnieniem przez 10 minut do 3 gwizdków. Odłóż to na bok. W kadai rozgrzej olej, dodaj gorczycę, cebulę, liście curry i zielone papryczki chilli. Dodaj udko, gotuj przez chwilę, a następnie dodaj pomidory i brinjal. Dodaj proszek Aachi Sambar, liście kolendry, 750 ml wody. Gotuj z zamkniętą pokrywką przez 10 minut. Dodaj sok z tamaryndowca, a następnie dhal i liście kolendry. Na koniec dodaj sól. Sambar jest gotowy do podania.

Składniki

Kolendra, Czerwone Chili, Kminek, Kozieradka, Asafetyda, Kurkuma, Liście Curry.