Kardamon zielony TRS,50g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: TRS
  • Kod producenta: 5017689008284
  • Dostępność: Jest
  • pcs.
  • 10,00 zł / pcs.

zielone karty owoce, zielony kardamon, sukmel dana, Elaichi, eliche, Yaalukalu, Choti elaichi, Elach, Ilachi, Lila Alchi, Elakkai, Pach Elakkaya, Yalakki, Hasuru, Grüner Kardamom.

 Zielony Kardamon owoce

Ealichi Cardamoms są powszechnie znane jako "Green cardamom lub choti elaichi" w Indiach, które są małym strąkiem nasiennym o kształcie wrzeciona, ale trójkątnym w przekroju
i ma zieloną zewnętrzną powłokę z czarnymi kolorami wewnątrz. Zielony kardamon ma silny niepowtarzalny smak z intensywnie aromatycznym i żywicznym zapachem.
Zielone kardamony są szeroko stosowane w przygotowywaniu różnych kuchni indyjskich. Kardamonowy smak wzmacnia zarówno słodkie, jak i pikantne potrawy. W Indiach kardamon używany jest w deserach smakowych, takich jak lody (kulfi), ryż i różne dania mięsne. Jest również stosowany w herbacie, która nadaje herbacie charakterystyczny zapachowy smak,
podczas gdy w krajach arabskich używa się do zaparzenia kawy. Na Bliskim Wschodzie zielony proszek kardamonu jest wykorzystywany jako przyprawa do dań słodkich i tradycyjnych
aromat w kawie i herbacie. Strąki kardamonu są mielone razem z ziaren kawy w celu wytworzenia sproszkowanej mieszaniny dwóch, które gotuje się z wodą do zrobienia
Kawa. W Europie zielony kardamon jest wykorzystywany do przygotowywania wielu rodzajów specjalnych chlebów i ciastek. Zielone kardamony są stosowane jako przyprawa do żywności, napojów i
przepisy na desery. W Azji Południowej zielony kardamon jest często używany w tradycyjnych indyjskich słodyczach i w Masala chai (herbata z przyprawami). Czarny kardamon jest czasem używany

Dodatek do potraw, dań słodkich oraz deserów. Kardamon charakteryzuje się słodkim eukaliptusowym zapachem.

Zielony kardamon jest najstarszą przyprawą świata o niesamowitym aromacie i świetnie pasuje do kawy i deserów. Przyspiesza przemianę materii, oczyszcza z toksyn, jest pomocna w łagodzeniu objawów przeziębienia i grypy. Ma właściwości odkażające i przeciwzapalne, hamuje powstawanie nowotworów, zapobiega krzepliwości krwi, obniża ciśnienie.

Green Cardamom jest niezbędną przyprawą w biryanis, pulao i większości indyjskich curry z północnych Indii. Jego słodki, ostry smak i mocny aromat stosuje się w wielu indyjskich słodkich i słonych przygotowaniach. Jest głębszy, ziemski smak i orzechowy aromat i są stosowane głównie w potrawach mięsnych i warzywnych.
Zielony kardamon jest najstarszą przyprawą na świecie o niesamowitym zapachu i doskonałym dopasowaniu do deserów i kawy. Przyspiesza metabolizm, oczyszcza organizm, pomaga w łagodzeniu objawów przeziębienia i grypy. Ma właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne, hamuje powstawanie nowotworów, zapobiega krzepnięciu krwi, zmniejsza ciśnienie.

Przechowywanie: Aby zachować świeżość i zapach przechowywać w szczelnym pojemniku, w chłodnym i suchym miejscu.