Soja czarna ziarno Nepali Mato 1kg

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Nepali Mato
  • Kod producenta: 0745760384365
  • Dostępność: Jest
    Czas realizacji: 24 godziny
  • szt.
  • Cena netto: 20,00 zł / szt. 20,00 zł / szt.

Nepali Mato wspiera i promuje przedsiębiorczość kobiet na terenie Nepalu. Motywuje do wykorzystania nepalskich zasobów i dostępu do kapitału dla finansowo nieobjętych grup. Wspiera kobiety w rozwijaniu przedsiębiorczości, pomagając im pokonywać bariery finansowe.

Czarna soja jest popularna w kuchni nepalskiej i himalajskiej. Tradycyjnie używana do przygotowywania sfermentowanych i niefermentowanych dań we wschodnich regionach Himalajów w Nepalu, Indiach i Bhutanie. Najczęściej używany jako nepalska przystawka lub spożywany jako sałatka (salad bhatmas sadeko).

Podstawowe przygotowanie: Ziarna soi przepłukać i namoczyć przez noc w wodzie (lub minimum 8 godzin). Wlać świeżą wodę i zagotować. Gotować na małym ogniu przez 60-90 minut lub do miękkości (w razie potrzeby dodać więcej wody). Doprawić masłem lub olejem, solą i dowolnymi przyprawami, gotować bez przykrycia na małym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.


Kraj pochodzenia: Nepal
Marka: Nepali Mato
Stan opakowania: oryginalne
Nazwa handlowa: Black Soybeans Kalo Bhatmas Nepali Mato
Produkt nie zawiera: nie dotyczy
Cechy dodatkowe: brak
Waga (g): 1000