Produkty Bezglutenowe

Produkty Bezglutenowe




Produkty niezawierające glutenu:
ryż biały i brązowy, kukurydza, gryka, proso, amarantus, quinoa, mąki i kasze ze zbóż naturalnie bezglutenowych (np. kasza jaglana z prosa, gryczana), płatki ryżowe, skrobia kukurydziana, ryżowa i z tapioki, gotowe mieszanki mączne bezglutenowe, pieczywo i makarony z mąk bezglutenowych wykonane samodzielnie oraz kupne oznakowane znakiem „przekreślonego kłosa”, kaszki dla dzieci ryżowe i kukurydziane, chrupki kukurydziane, popcorn, owies bezglutenowy ( z zastrzeżeniami), bułka tarta bezglutenowa.

Alternatywy dla mąki glutenowej:

  •  Mąka gryczana
  •  Mąka ryżowa
  •  Mąka kukurydziana
  •  Mąka z amarantusa i amarantus
  •  Mąka ziemniaczana
  •  Tapioka (mąka z manioku)
  •  Mąka z ciecierzycy (cieciorki)
  •  Mąka sojowa
  •  Marcepan (mąka migdałowa)
Ryż basmati tradycyjny Banno 5kg

Ryż basmati tradycyjny Banno 5kg

Basmati to odmiana białego ryżu tradycyjnie z subkontynentu indyjskiego. Ryż basmati jest długi, smukły i aromatyczny. Ta odmiana ryżu jest popularna ze względu na wyrazisty aromat i niepowtarzalny smak. Chociaż powszechnie używa się go do robienia różnych rodzajów biryani, z ryżem basmati można zrobić o wiele więcej niż z biryani. Ze względu na swoją wielkość, aromat i smak basmati oferuje wiele pysznych indyjskich przepisów. Opakowanie zawiera 5kg produktu....

60,00 zł
Ryż basmati tradycyjny Banno 10kg

Ryż basmati tradycyjny Banno 10kg

Basmati to odmiana białego ryżu tradycyjnie z subkontynentu indyjskiego. Ryż basmati jest długi, smukły i aromatyczny. Ta odmiana ryżu jest popularna ze względu na wyrazisty aromat i niepowtarzalny smak. Chociaż powszechnie używa się go do robienia różnych rodzajów biryani, z ryżem basmati można zrobić o wiele więcej niż z biryani. Ze względu na swoją wielkość, aromat i smak basmati oferuje wiele pysznych indyjskich przepisów....

110,00 zł