Fasola mung cała 500G TRS

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: TRS
  • Kod producenta: 5017689107017
  • Dostępność: Jest
  • pcs.
  • Cena netto: 6,67 zł / pcs. 7,00 zł / pcs.

moong beans,mung green grams,mung ko dana,paruppu,pesara gullu,fasola mung cala, Mung dana

Fasolka mongolska, całe fasolki mung, Green Gram TRS, 500g

Podobnie jak większość roślin strączkowych , Fasola Mung to nieocenione źródło białka.  Jest ona również bogata w witaminy (A,B,C i E) oraz sole mineralne. Zawiera też duże ilości antyutleniaczy, które mają właściwości zapobiegające chorobom serca.

Fasolę mung można spożywać zarówno gotowana jak i surową. Jest świetnym dodatkiem do sałatek, zup i dań głównych warzywnych jak i mięsnych.
Fasola mung usuwa z organizmu wszelkie toksyny i poprawia pracę wątroby. Zawiera duże ilości bardzo łatwo przyswajalnego  białka, oraz witaminy : A,B, C oraz E, a także sole mineralne. Fasola mung obniża poziom cholesterolu, zawiera także duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca.

Wartość energetyczna [kJ] 1452 kJ
Wartość energetyczna [kcal] 347 kcal
Woda 9g
Popiół 3.3g
Białko ogółem 23.9g
Białko zwierzęce 0g
Białko roślinne 23.9g
Cholesterol 0mg
Węglowodany ogółem 62.6g
Sacharoza 6.6g

Fasolkę namoczyć w wodzie i pozostawić na noc.
Na drugi dzień włożyć fasolkę do garna i zalać wodą. Gotować ok. 15 minut. Posolić wodę pod sam koniec gotowania.

Preparation Instructions:

Take sprouted Mung beans in the pressure cooker or closed pan. Add some water and cook on high level for 10 minutes till the beans are soft. Now soft Mung is ready for making varieties of delicious Indian recipes.

How to sprout Mung beans :

One cup of dried whole Moong Beans will yield about 3 cups of sprouted beans. First Soak 1 cup of Whole Mung beans in 4 cups of water overnight. Then drain the extra water and rinse in water at room temperature. Cover the pot containing beans with a thick cloth. It will take at least 12 hours to sprout.