Ryż Ponni Boiled Cauvery 10 kg

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Cauvery
  • Kod producenta: 8908022305030
  • Dostępność: Jest
  • szt.
  • Cena netto: 85,00 zł / szt. 85,00 zł / szt.

Cauvery Rice to renomowana marka ryżu Ponni, założona w 2008 roku przez GSNR Rice Industries Private Limited w Tamilnadu. Jesteśmy trzecim pokoleniem w branży rolnej, specjalizując się w produkcji i dystrybucji zdrowego ryżu, pozyskiwanego od lokalnych rolników w Delcie Cauvery. Nasze ziarna starzeją się przez 14 miesięcy, a produkcja odbywa się w nowoczesnych młynarniach. Nasz zespół dba o jakość i autentyczny smak, dostosowując nasze produkty do różnych gustów klientów na całym świecie.

Ryż Ponni to rodzaj średnio-krótkoziarnistego ryżu używanego do codziennego gotowania. Posiada doskonałe źródło białka i wysoką zawartość składników odżywczych. Ryż Ponni Boiled to odmiana ryżu uprawiana w południowych Indiach. Ponni dosłownie oznacza złoto w języku tamilskim i odnosi się również do rzeki Kaveri.
Ryż parboiled jest gotowany na parze przed mieleniem i częściowo gotowany w łusce. Dlatego też parboiling sprawia, że ​​parboiled biały ryż jest odżywczo podobny do brązowego ryżu. Ryż boiled może brzmieć, jakby był wstępnie ugotowany, ale tak nie jest. Ryż Ponni boiled gotuje twardsze, mniej lepkie danie z ryżu niż zwykły biały ryż.  Ryż Ponni jest podstawym dodatkiem w południowych Indiach i południowo-wschodniej Azji. Możesz używać ryżu Ponni boiled do podstawowych posiłków (np. curry), gotowanych na parze placuszków ryżowych (idli), deserów, słodyczy, jak i wielu innych dań. Ryż boiled jest zwykłym ryżem używanym do codziennego spożycia w południowych Indiach i jest używany do przygotowywania potraw takich jak Kichadi, curry, deserów i wielu innych potraw. Aby przygotować ryż boiled, zawsze myj ryż w dłoniach miękkim ruchem obrotowym, aby uniknąć łamania ziaren. Ryż moczyć przez 30-45 minut przed gotowaniem. Nie zaleca się czyszczenia ryżu po namoczeniu. 

 

Fakty żywieniowe:
W przeciwieństwie do ryżu brązowego i białego, proces obróbki ryżu boiled rozpoczyna się przed usunięciem łuski. Ze względu na to specjalne przetwarzanie ryżu podczas parboiled ryż jest lepszym źródłem błonnika, wapnia, potasu i witaminy B-6 niż zwykły biały ryż.
Ponieważ ryż boiled ma niską zawartość błonnika, jest odpowiedni dla dzieci, a także działa kojąco na układ trawienny

 


Kraj pochodzenia: Indie
Marka: Cauvery
Rodzaj: inny
Stan opakowania: oryginalne
Nazwa handlowa: Ponni Boiled Rice Cauvery
Produkt nie zawiera: nie dotyczy
Cechy dodatkowe: brak
Waga (g): 5000