Ryż Ponni Boiled Cauvery 25kg

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Cauvery
  • Kod producenta: 5905108469184
  • Dostępność: Jest
    Czas realizacji: 24 godziny
  • szt.
  • Cena netto: 205,00 zł / szt. 205,00 zł / szt.

Cauvery Rice jest marką ryżu Ponni, będącą dziełem GSNR Rice Industries Private Limited. Firma została założona w 2008 roku i jest wiodącym przetwórcą i dystrybutorem produktów rolnych o najwyższej jakości w Tamilnadu. Jesteśmy już trzecim pokoleniem prowadzącym tę działalność, zobowiązanym do dostarczania zdrowej żywności wolnej od pestycydów. Nasze ziarna pochodzą od rolników z Delty Cauvery, którzy przestrzegają naszych standardów jakości. Wykorzystujemy naszą wiedzę i doświadczenie w wyborze autentycznych ziaren, które są pozostawiane do starzenia przez 14 miesięcy. Nasza nowoczesna młynarnia zlokalizowana w miejscowości Poovalur i Lalgudi wykorzystuje technologię na każdym etapie produkcji ryżu. Ponadto, nasz zespół techników i specjalistów ds. jakości zapewnia, że dostarczamy czysty, autentyczny smak w doskonałej higienie. Pomimo naszej popularności w sektorze hurtowym, dokładnie badamy gusta i oczekiwania klientów. W ten sposób dostosowujemy nasze produkty do różnych palet smakowych klientów na całym świecie i dostosowujemy się do różnych kanałów handlowych.

Ryż Ponni to rodzaj średnio-krótkoziarnistego ryżu używanego do codziennego gotowania. Posiada doskonałe źródło białka i wysoką zawartość składników odżywczych. Ryż Ponni Boiled to odmiana ryżu uprawiana w południowych Indiach. Ponni dosłownie oznacza złoto w języku tamilskim i odnosi się również do rzeki Kaveri.
Ryż parboiled jest gotowany na parze przed mieleniem i częściowo gotowany w łusce. Dlatego też parboiling sprawia, że ​​parboiled biały ryż jest odżywczo podobny do brązowego ryżu. Ryż boiled może brzmieć, jakby był wstępnie ugotowany, ale tak nie jest. Ryż Ponni boiled gotuje twardsze, mniej lepkie danie z ryżu niż zwykły biały ryż.  Ryż Ponni jest podstawym dodatkiem w południowych Indiach i południowo-wschodniej Azji. Możesz używać ryżu Ponni boiled do podstawowych posiłków (np. curry), gotowanych na parze placuszków ryżowych (idli), deserów, słodyczy, jak i wielu innych dań. Ryż boiled jest zwykłym ryżem używanym do codziennego spożycia w południowych Indiach i jest używany do przygotowywania potraw takich jak Kichadi, curry, deserów i wielu innych potraw. Aby przygotować ryż boiled, zawsze myj ryż w dłoniach miękkim ruchem obrotowym, aby uniknąć łamania ziaren. Ryż moczyć przez 30-45 minut przed gotowaniem. Nie zaleca się czyszczenia ryżu po namoczeniu. 

 

Fakty żywieniowe:
W przeciwieństwie do ryżu brązowego i białego, proces obróbki ryżu boiled rozpoczyna się przed usunięciem łuski. Ze względu na to specjalne przetwarzanie ryżu podczas parboiled ryż jest lepszym źródłem błonnika, wapnia, potasu i witaminy B-6 niż zwykły biały ryż.
Ponieważ ryż boiled ma niską zawartość błonnika, jest odpowiedni dla dzieci, a także działa kojąco na układ trawienny

 


Dodatkowe informacje:

Kraj pochodzenia: Indie
Marka: Cauvery
Rodzaj: inny
Stan opakowania: oryginalne
Nazwa handlowa: Ponni Boiled Rice Cauvery
Produkt nie zawiera: nie dotyczy
Cechy dodatkowe: brak
Waga (g): 25000