Ryż Ponni Boiled Cauvery 25kg
- Dodaj recenzję:
- Producent: Cauvery
- Kod producenta: 5905108469184
-
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 24 godziny
- szt.
- Cena netto: 210,00 zł / szt. 210,00 zł / szt.
Cauvery Rice jest marką ryżu Ponni, będącą dziełem GSNR Rice Industries Private Limited. Firma została założona w 2008 roku i jest wiodącym przetwórcą i dystrybutorem produktów rolnych o najwyższej jakości w Tamilnadu. Jesteśmy już trzecim pokoleniem prowadzącym tę działalność, zobowiązanym do dostarczania zdrowej żywności wolnej od pestycydów. Nasze ziarna pochodzą od rolników z Delty Cauvery, którzy przestrzegają naszych standardów jakości. Wykorzystujemy naszą wiedzę i doświadczenie w wyborze autentycznych ziaren, które są pozostawiane do starzenia przez 14 miesięcy. Nasza nowoczesna młynarnia zlokalizowana w miejscowości Poovalur i Lalgudi wykorzystuje technologię na każdym etapie produkcji ryżu. Ponadto, nasz zespół techników i specjalistów ds. jakości zapewnia, że dostarczamy czysty, autentyczny smak w doskonałej higienie. Pomimo naszej popularności w sektorze hurtowym, dokładnie badamy gusta i oczekiwania klientów. W ten sposób dostosowujemy nasze produkty do różnych palet smakowych klientów na całym świecie i dostosowujemy się do różnych kanałów handlowych.
Ryż Ponni to rodzaj średnio-krótkoziarnistego ryżu używanego do codziennego gotowania. Posiada doskonałe źródło białka i wysoką zawartość składników odżywczych. Ryż Ponni Boiled to odmiana ryżu uprawiana w południowych Indiach. Ponni dosłownie oznacza złoto w języku tamilskim i odnosi się również do rzeki Kaveri.
Ryż parboiled jest gotowany na parze przed mieleniem i częściowo gotowany w łusce. Dlatego też parboiling sprawia, że parboiled biały ryż jest odżywczo podobny do brązowego ryżu. Ryż boiled może brzmieć, jakby był wstępnie ugotowany, ale tak nie jest. Ryż Ponni boiled gotuje twardsze, mniej lepkie danie z ryżu niż zwykły biały ryż. Ryż Ponni jest podstawym dodatkiem w południowych Indiach i południowo-wschodniej Azji. Możesz używać ryżu Ponni boiled do podstawowych posiłków (np. curry), gotowanych na parze placuszków ryżowych (idli), deserów, słodyczy, jak i wielu innych dań. Ryż boiled jest zwykłym ryżem używanym do codziennego spożycia w południowych Indiach i jest używany do przygotowywania potraw takich jak Kichadi, curry, deserów i wielu innych potraw. Aby przygotować ryż boiled, zawsze myj ryż w dłoniach miękkim ruchem obrotowym, aby uniknąć łamania ziaren. Ryż moczyć przez 30-45 minut przed gotowaniem. Nie zaleca się czyszczenia ryżu po namoczeniu.
Fakty żywieniowe:
W przeciwieństwie do ryżu brązowego i białego, proces obróbki ryżu boiled rozpoczyna się przed usunięciem łuski. Ze względu na to specjalne przetwarzanie ryżu podczas parboiled ryż jest lepszym źródłem błonnika, wapnia, potasu i witaminy B-6 niż zwykły biały ryż.
Ponieważ ryż boiled ma niską zawartość błonnika, jest odpowiedni dla dzieci, a także działa kojąco na układ trawienny
Dodatkowe informacje:
Kraj pochodzenia: | Indie |
Marka: | Cauvery |
Rodzaj: | inny |
Stan opakowania: | oryginalne |
Nazwa handlowa: | Ponni Boiled Rice Cauvery |
Produkt nie zawiera: | nie dotyczy |
Cechy dodatkowe: | brak |
Waga (g): | 25000 |