Soja brązowa ziarno Nepali Mato 1kg
- Dodaj recenzję:
- Producent: Nepali Mato
-
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 24 godziny
- szt.
- Cena netto: 19,05 zł / szt. 20,00 zł / szt.
Nepali Mato wspiera i promuje przedsiębiorczość kobiet na terenie Nepalu. Motywuje do wykorzystania nepalskich zasobów i dostępu do kapitału dla finansowo nieobjętych grup. Wspiera kobiety w rozwijaniu przedsiębiorczości, pomagając im pokonywać bariery finansowe.
Brązowa soja, jest popularna w kuchni nepalskiej i himalajskiej. Tradycyjnie używana do przygotowywania sfermentowanych i niefermentowanych dań we wschodnich regionach Himalajów w Nepalu, Indiach i Bhutanie. Najczęściej używany jako nepalska przystawka lub spożywany jako sałatka (salad bhatmas sadeko).
Podstawowe przygotowanie: Ziarna soi przepłukać i namoczyć przez noc w wodzie (lub minimum 8 godzin). Wlać świeżą wodę i zagotować. Gotować na małym ogniu przez 60-90 minut lub do miękkości (w razie potrzeby dodać więcej wody). Doprawić masłem lub olejem, solą i dowolnymi przyprawami, gotować bez przykrycia na małym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.
Kraj pochodzenia: | Nepal |
Marka: | Nepali Mato |
Stan opakowania: | oryginalne |
Nazwa handlowa: | Brown soybeans Khairo Bhatmas Nepali Mato |
Produkt nie zawiera: | nie dotyczy |
Cechy dodatkowe: | brak |
Waga (g): | 1000 |