
Produkty niezawierające glutenu:
ryż biały i brązowy, kukurydza, gryka, proso, amarantus, quinoa, mąki i kasze ze zbóż naturalnie bezglutenowych (np. kasza jaglana z prosa, gryczana), płatki ryżowe, skrobia kukurydziana, ryżowa i z tapioki, gotowe mieszanki mączne bezglutenowe, pieczywo i makarony z mąk bezglutenowych wykonane samodzielnie oraz kupne oznakowane znakiem „przekreślonego kłosa”, kaszki dla dzieci ryżowe i kukurydziane, chrupki kukurydziane, popcorn, owies bezglutenowy ( z zastrzeżeniami), bułka tarta bezglutenowa.
Alternatywy dla mąki glutenowej:
- Mąka gryczana
- Mąka ryżowa
- Mąka kukurydziana
- Mąka z amarantusa i amarantus
- Mąka ziemniaczana
- Tapioka (mąka z manioku)
- Mąka z ciecierzycy (cieciorki)
- Mąka sojowa
- Marcepan (mąka migdałowa)
Garimaa, część Bhagwati Lacto Vegetarian Exports, oferuje wysokiej jakości produkty wegetariańskie jak mąka, przyprawy, orzechy. Skupia się na zdrowiu, ekologii i etycznej konsumpcji....
Ryż basmati długoziarnisty Garimaa Gold ...
Garimaa, część Bhagwati Lacto Vegetarian Exports, oferuje wysokiej jakości produkty wegetariańskie jak mąka, przyprawy, orzechy. Skupia się na zdrowiu, ekologii i etycznej konsumpcji....
Ryż basmati długoziarnisty Garimaa Gold ...
Basmati to odmiana białego ryżu tradycyjnie z subkontynentu indyjskiego. Ryż basmati jest długi, smukły i aromatyczny. Ta odmiana ryżu jest popularna ze względu na wyrazisty aromat i niepowtarzalny smak. Chociaż powszechnie używa się go do robienia różnych rodzajów biryani, z ryżem basmati można zrobić o wiele więcej niż z biryani. Ze względu na swoją wielkość, aromat i smak basmati oferuje wiele pysznych indyjskich przepisów....