Soja brązowa ziarno Pashupati 800g

  • szt.
  • Cena netto: 23,00 zł / szt. 23,00 zł / szt.
  • Niedostępny

Pashupati to nepalska marka, która oferuje różnorodne artykuły spożywcze prosto z Nepalu. Firma specjalizuje się w produkcji i dystrybucji autentycznych produktów spożywczych, które odzwierciedlają smaki i tradycje nepalskiej kuchni.Pashupati oferuje szeroki wybór produktów spożywczych, w tym przyprawy, ryże, mąki, oleje, herbaty, kawy, sery, mleko, miód, konserwy i wiele innych. Marka kładzie nacisk na jakość swoich produktów, korzystając z lokalnych składników i tradycyjnych metod produkcji, aby zachować autentyczność smaku i aromatu nepalskich potraw.

Brązowa soja, jest popularna w kuchni nepalskiej i himalajskiej. Tradycyjnie używana do przygotowywania sfermentowanych i niefermentowanych dań we wschodnich regionach Himalajów w Nepalu, Indiach i Bhutanie. Najczęściej używany jako nepalska przystawka lub spożywany jako sałatka (salad bhatmas sadeko).

 

Podstawowe przygotowanie: Ziarna soi przepłukać i namoczyć przez noc w wodzie (lub minimum 8 godzin). Wlać świeżą wodę i zagotować. Gotować na małym ogniu przez 60-90 minut lub do miękkości (w razie potrzeby dodać więcej wody). Doprawić masłem lub olejem, solą i dowolnymi przyprawami, gotować bez przykrycia na małym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.

Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie


Dodatkowe informacje:
Kraj pochodzenia: Nepal
Marka: Pashupati
Stan opakowania: oryginalne
Nazwa handlowa: Soyabean Brown
Produkt nie zawiera: nie dotyczy
Cechy dodatkowe: brak
Waga (g): 800

Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.