Papady Appalam Aachi 100g

  • szt.
  • Cena netto: 3,70 zł / szt. 4,00 zł / szt.
  • Niedostępny

Odzwierciedleniem bogatej indyjskiej tradycji jest Aachi, nazwa będąca synonimem czystości, smaku i najwyższej jakości. Każda szczypta przypraw Aachi to podróż polegająca na ponownym odkryciu indyjskości; uznanie dla niezachwianej obietnicy autentyczności marki.

Appalam (Papadam) Aachi

 

Papadam lub appalam to cienki, przyprawiony placek zrobiony z suszonego ciasta z mąki z czarnej fasoli, smażony lub gotowany na sucho, aż będzie chrupiący.

Papad jest zwykle podawany jako dodatek do posiłku w Indiach, Pakistanie, Bangladeszu, Nepalu, Sri Lance i na Karaibach lub jako przystawka, często z dipem, takim jak chutney lub dodatki, takie jak posiekana cebula i papryczki chili, lub mogą być stosowany jako składnik curry.

 

Składniki: mąka czarna gram dhal, mąka ryżowa, sól i jadalny olej roślinny


Dodatkowe informacje:

Marka: Aachi
Stan opakowania: oryginalne
Waga (g): 100