Zapraszamy do sklepu http://www.example.com |
Pełna nazwa firmy ullica nr kod Miasto tel. +48 00 0000-000 |
Haldiram's to renomowana marka, która od ponad 80 lat dostarcza niezwykłe doznania kulinarne związane z kuchnią indyjską. Ich produkty, znane z doskonałego smaku i wysokiej jakości składników, obejmują szeroki zakres przekąsek, słodyczy, gotowych dań oraz przypraw. Haldirams to nie tylko symbol autentycznego smaku Indii, ale także zaangażowania w jakość i tradycję. To marka, która zachwyca zarówno miłośników kuchni indyjskiej, jak i tych, którzy chcą odkryć nowe, ekscytujące smaki.
Khaman Dhokla to popularne danie pochodzące z zachodnich regionów Indii, zwłaszcza z stanu Gudżarat. Jest to rodzaj przekąski lub dania, które jest przygotowywane z mąki ciecierzycy i przypraw. Khaman Dhokla charakteryzuje się miękką, puszystą konsystencją i jest zazwyczaj delikatnie pikantna.
Ciasto do Khaman Dhokla jest gotowane na parze, co sprawia, że staje się puszyste i lekkie. Po ugotowaniu jest polewane przyprawionym olejem z dodatkiem gorczycy i liści curry oraz posypywane świeżą kolendrą i startym kokosem. Danie jest zazwyczaj podawane chutney.
Khaman Dhokla to popularna przekąska w Indiach i poza granicami kraju, często podawana na śniadanie, jako przekąska na przyjęciach lub jako danie na lunch. Jej lekko kwaśny smak i puszysta konsystencja czynią ją ulubioną przekąską wśród wielu osób, a także zdrowym i sycącym wyborem.
Przygotowanie:
Wymieszaj całą zawartość opakowania (180g) z dodatkiem 1 łyżki oleju i 200 ml wody.
Nasmaruj blachy do dhokla olejem, wlej ciasto do form i gotuj na parze w szybkowarze (bez gwizdka) na dużym ogniu przez 15 min.
Następnie zdejmij z ognia i natychmiast zdejmij pokrywę, aby skroplona woda nie spadła na dhoklas.
Pozwól dhokla ostygnąć.
Wyjmij foremki i ostrożnie wyjmij dhokla za pomocą noża. Pokrój na kwadratowe kawałki.
W garnuszku rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj 1 łyżkę nasion gorczycy, gdy zacznie się strzelać, dodaj 2 kawałki posiekanej zielonej papryczki chilli, 3-4 liście curry i wymieszaj.
Polej dhokla infuzowanym olejem.
Wskazówka szefa kuchni: Udekoruj dhokla świeżo posiekanymi liśćmi kolendry i wiórkami kokosowymi.
Podawać z Mint Chutney lub innym sosem.
Składniki: mąka z ciecierzycy (65%), cukier, semolina, sól, substancja spulchniająca (Ins 500 Ii), regulator kwasowości (Ins 269, Ins 330), kurkuma w proszku.
Dodatkowe informacje:
Kraj pochodzenia: | Indie |
Marka: | Haldiram's |
Stan opakowania: | oryginalne |
Nazwa handlowa: | Khaman Dhokla instant mix Haldiram's |
Produkt nie zawiera: | nie dotyczy |
Cechy dodatkowe: | wegańskie wegetariańskie |
Waga (g): | 180 |