Pieprz czarny ziarna Black Pepper Whole Udhaiyam 50g

Little India > Zioła i Przyprawy > Przyprawy jednoskładnikowe > Całe Przyprawy
main main
Producer: Udhaiyam
Producer code: 8906002132423
main
Price gros: 4,00 zł
Price net: 3,70 zł

Udhaiyam to ceniona indyjska marka spożywcza znana z wysokiej jakości produktów, w tym olejów, mąk, kasz i przypraw. Jej tradycyjne metody produkcji zapewniają autentyczny smak i świeżość. To firma doceniana przez klientów w Indiach za niezawodność i wysokie standardy jakości.


Kozieradka (fenugreek) Udhaiyam 50 g to wysokiej jakości nasiona o charakterystycznym, lekko gorzkim i korzennym profilu, które po krótkim podsmażeniu lub prażeniu zyskują przyjemnie orzechowy aromat. To fundament wielu kuchni Azji Południowej i Bliskiego Wschodu: trafia do mieszanek panch phoron i różnych curry masala, wzbogaca dal, sambar, rasam, chutneye i pikle, a w temperowaniu (szybkim „tadka” na oleju lub ghee) nadaje daniom głębi i wyrazistości. Można używać całych ziaren lub mielonych – w zależności od przepisu i oczekiwanego efektu. Doskonale łączy się z kolendrą, kminem rzymskim, gorczycą, chilli i liśćmi curry, a odrobina dodana na początku gotowania pięknie budzi aromat cebuli, czosnku i imbiru.

Poza walorami kulinarnymi kozieradka jest ceniona w tradycji kulinarnej za zawartość błonnika i białka roślinnego; by złagodzić naturalną goryczkę, namocz nasiona na 15–20 minut lub krótko je podpraż. W kuchni nowoczesnej świetnie spisuje się też w pieczywie, marynatach do warzyw, tofu i mięs, a nawet w maślankowych dressingach – nadaje im subtelny, „maple–nut” akcent. Ziarna Udhaiyam wyróżniają się czystością partii i równym rozmiarem, co przekłada się na przewidywalny smak i łatwe dozowanie w domowych i profesjonalnych recepturach. Przechowuj szczelnie, w suchym i chłodnym miejscu, by dłużej cieszyć się pełnią aromatu. Małe, poręczne opakowanie 50 g to idealny sposób, by zawsze mieć pod ręką przyprawę, która wynosi codzienne dania na poziom kuchni regionalnej Indii.