Appam Idiyappam Pathiri 1kg Double Horse

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Double Horse
  • Kod producenta: 8904011507027
  • Dostępność: Jest
  • szt.
  • Cena netto: 11,43 zł 12,00 zł

Portfolio Double Horse obejmuje mieszanki ryżowe - od śniadaniowych do instant, produkty pszenne, proszki curry i przyprawy, naturalnie konserwowane marynaty, zdrową żywność, produkty ready-to-eat, tradycyjne przetwory, produkty kokosowe i wiele innych. Marka z zaangażowaniem opracowuje nowe i innowacyjne serie produktów, aby dotrzymać obietnicy dostarczania dobrej żywności, a co za tym idzie, zaszczepić zdrowe nawyki żywieniowe. Dziś Manjilas Double Horse oferuje swoim klientom najszerszą gamę dobrej żywności z ponad 20 znakomitymi rodzajami ryżu i 250 najwyższej jakości produktami spożywczymi w różnych gamach.

Appam Idiyappam Pathiri Double Horse

 

Appam Idiyappam Pathiri od Double Horse to wszechstronna mieszanka przygotowana z prażonej mąki ryżowej do przygotowania wielu południowo indyjskich dań takich jak: Appam/palappam (małe i okrągłe fermentowane placuszki/naleśniki), Idiyappam (czyli string hopper, cienki makaron ryżowy) oraz Pathiri (miękkie naleśniki/placki z mąki ryżowej).

 

 

 

 

Metody przygotowania:

Idiyappam: Na głębokiej patelni z nieprzywierającym dnem zagotuj 1 szklankę (200 ml) wody z 1/4 łyżeczki oleju kokosowego i solą. Dodawaj stopniowo 1 szklankę (200g) mieszanki ''Appam Idiyappam Pathiri Double Horse'', gotuj na wolnym ogniu i mieszaj. Wyłącz płomień i przykryj pokrywką na 2 do 3 minut. Dokładnie wymieszaj, aż stanie się miękki. Wyciśnij ciasto przez sevanazhi (specjalna maszynka do cienkiego makaronu) dodaj parowaru idiyappam i gotuj, aż będzie gotowe.

 

 

Pathiri: Na głębokiej patelni z nieprzywierającym dnem zagotuj 1 szklankę (200 ml) wody z 1/4 łyżeczki oleju kokosowego i solą. Gdy się zagotuje, dodawaj stopniowo 1 szklankę (200g) mieszanki ''Appam Idiyappam Pathiri Double Horse'', gotuj na wolnym ogniu i mieszaj. Wyłączy płomień i przykryj pokrywką. Po 1 minucie włóż ciepłą mieszankę do płaskiego naczynia i dokładnie wyrabiaj do miękkości. Wciśnij kulki w prasie pathiri (można użyć prasy do tortilli) lub przetocz ją na chapathi roll board. Gotuj na małym ogniu bez oleju i podawaj na gorąco.

 

 

Palappam: Zagotuj 4 łyżeczki Ravy (semoliny) w 3 szklankach (600 ml) wody, aby uzyskać gęstą pastę i odłóż na bok. Wymieszaj 2 szklanki (400 ml) mleka kokosowego, 1-1,5 szklanki (200-300 ml) wody, 4 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę drożdży i przygotowaną pastę z semoliny z 500g mieszanki ''Appam Idiyappam Pathiri Double Horse'' i zblenduj przez minutę. Odstaw, aż ciasto wyrośnie ok. 1h. Usmaż na oleju porcjami.

 

 

 

Skład: mąka ryżowa

 

 

 

 

 

 

waga: 1kg