Odzwierciedleniem bogatej indyjskiej tradycji jest Aachi, nazwa będąca synonimem czystości, smaku i najwyższej jakości. Każda szczypta przypraw Aachi to podróż polegająca na ponownym odkryciu indyjskości; uznanie dla niezachwianej obietnicy autentyczności marki.
Mąka z prosa ragi (manneczka łękowata) Aachi
Mąka Ragi jest najczęściej używana w południowych częściach Indii. Używa się jej do robienia Ragi Puttu, poti, paratha, owsianek (pasta z wodą i mąką ragi jest gotowana, a następnie wzbogacana maślanką i solą lub mlekiem i cukrem), bhakri (rodzaj płaskiego chleba jest przygotowywany z mąki z ragi). Może również zastąpić inne mąki do innych południowych potraw, takich jak Multiflour Idli i Nachni dosa.
Co zaskakujące, mąka ragi jest również używana do robienia słodyczy. Klasyczna sheera może być znacznie zdrowsza, jeśli jest zrobiona z mąki ragi. Inne słodycze, które mogą być to Ragi Sheera, Nachni ladoo i Golpapdi.
Ragi jest uważane za super zboże, ponieważ jest bardzo pożywne i dlatego jest używane jako zamiennik mąki pszennej. Jest również używana do przygotowania szeregu zdrowych przekąsek, od Khakhras i Chaklis po Upma i Dosa.
Ragi nie zawiera glutenu, dlatego może być stosowany w codziennej diecie dla osób nietolerujących glutenu.
Product options
Dodatkowe informacje:
Торговая марка: | Aachi |