Soja ziarno Pashupati 800g

  • szt.
  • Precio neto: 22.00 zł / szt. 22.00 zł / szt.
  • No disponible

Pashupati to nepalska marka oferująca artykuły spożywcze prosto z Nepalu.

Soja ziarno Pashupati 

 

Soja jest popularna w kuchni nepalskiej i himalajskiej. Tradycyjnie używana do przygotowywania sfermentowanych i niefermentowanych dań we wschodnich regionach Himalajów w Nepalu, Indiach i Bhutanie. Najczęściej używany jako nepalska przystawka lub spożywany jako sałatka (salad bhatmas sadeko).

 

Podstawowe przygotowanie: Ziarna soi przepłukać i namoczyć przez noc w wodzie (lub minimum 8 godzin). Wlać świeżą wodę i zagotować. Gotować na małym ogniu przez 60-90 minut lub do miękkości (w razie potrzeby dodać więcej wody). Doprawić masłem lub olejem, solą i dowolnymi przyprawami, gotować bez przykrycia na małym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.

Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie


Dodatkowe informacje:
País natal: Nepal
Estado del embalaje: oryginalne
El producto no contiene: nie dotyczy
Características adicionales: brak
Peso (g): 800

Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.