Soja ziarno Pashupati 800g
- szt.
- Netto-Preis: €5,95 / szt. €5,95 / szt.
Pashupati to nepalska marka oferująca artykuły spożywcze prosto z Nepalu.
Soja ziarno Pashupati
Soja jest popularna w kuchni nepalskiej i himalajskiej. Tradycyjnie używana do przygotowywania sfermentowanych i niefermentowanych dań we wschodnich regionach Himalajów w Nepalu, Indiach i Bhutanie. Najczęściej używany jako nepalska przystawka lub spożywany jako sałatka (salad bhatmas sadeko).
Podstawowe przygotowanie: Ziarna soi przepłukać i namoczyć przez noc w wodzie (lub minimum 8 godzin). Wlać świeżą wodę i zagotować. Gotować na małym ogniu przez 60-90 minut lub do miękkości (w razie potrzeby dodać więcej wody). Doprawić masłem lub olejem, solą i dowolnymi przyprawami, gotować bez przykrycia na małym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie
Kraj pochodzenia: | Nepal |
Stan opakowania: | oryginalne |
Produkt nie zawiera: | nie dotyczy |
Cechy dodatkowe: | brak |
Waga (g): | 800 |
Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.