Papady Papadam Diyo 120g
- Obserwuj produkt:
- Aňadir opinión:
- Fabricante: Diyo
- Código del fabricante: 6430059942527
-
Disponibilidad :
Disponible
- szt.
- Precio neto: 4.63 zł / szt. 5.00 zł / szt.
Diyo to marka inspirowana kuchniami Nepalu i Indii. Oferuje przyprawy, mieszanki masala, sosy i bazy do dań, stawiając na autentyczny smak, prosty skład i powtarzalną jakość — dla domowej kuchni i gastronomii.
Papady (Papadam) Diyo to klasyczne, ultracienkie indyjskie krakersy z mąki z urad dal (czarna soczewica), które po obróbce stają się lekko napowietrzone, niesamowicie chrupiące i pełne aromatu. Idealne jako szybka przekąska, dodatek do dań głównych, zup i curry albo jako nośnik do chutneyów, rait i dipów. Możesz je przygotować na trzy proste sposoby: usmażyć przez kilka sekund w głębokim oleju (maksymalna kruchość), uprażyć na suchej patelni lub nad płomieniem (dymkowa nutka) albo zafalować w kuchence mikrofalowej bez tłuszczu (najlżejsza wersja). Delikatnie korzenne przyprawy w cieście (np. pieprz, kminek, sezam – zależnie od wariantu) podkreślają smak, nie dominując dodatków. Papady serwuj w całości lub połam na „nachosy” i podaj z zielonym chutneyem, piklami, salsą z pomidora czy jogurtową raitą; świetnie sprawdzają się też jako posypka nadająca chrupkości sałatkom i ryżowi. Produkt wegetariański; naturalnie bezglutenowy* i bardzo szybki w przygotowaniu – idealny na imprezę, do lunchboxa i do codziennych indyjskich dań. Przechowuj w suchym, chłodnym miejscu, a otwarte opakowanie zamykaj szczelnie, by zachować kruchość.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie
| Marca: | Aachi |
| Estado del embalaje: | oryginalne |
| Peso (g): | 100 |
Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.
Polaco
Inglés
Czeska
Deutsch
Rosyjska