Diyo to marka inspirowana kuchniami Nepalu i Indii. Oferuje przyprawy, mieszanki masala, sosy i bazy do dań, stawiając na autentyczny smak, prosty skład i powtarzalną jakość — dla domowej kuchni i gastronomii.
Mieszanka mąki Sattu Flour Mix Diyo to wygodna, tradycyjna baza na napoje i potrawy z regionu Bihar/UP, przygotowana z prażonych i drobno mielonych zbóż/strączków (najczęściej ciecierzycy i zbożowych dodatków), o lekko orzechowym, prażonym aromacie i świetnej rozpuszczalności; idealna do energetycznego napoju sattu sharbat na słono lub słodko, do nadziewanych parath, litti (litti–chokha), tikki, farszów, kotlecików, a także do zagęszczania zup, sosów i formowania szybkich kulek-laddu. Sposób użycia: do napoju wymieszaj 2–3 łyżki sattu ze szklanką zimnej wody, dodaj sól, pieprz, prażony kmin, odrobinę oleju musztardowego/cytryny i miętę; w wersji słodkiej dodaj jaggery/miód i kardamon. Do ciasta i farszów połącz z przyprawami, cebulką, ziołami i odrobiną wody/ghee. Produkty prażone są sycące i wygodne „na wynos” – sprawdzą się w lunchboxie i podczas treningów. Przechowuj szczelnie zamknięte w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu; zawsze sprawdź etykietę w kwestii składu (mogą występować zboża zawierające gluten) i alergenów krzyżowych.
        Informacje o bezpieczeństwie produktu
        Informacje o producencie
    
Zeptejte se na otázku týkající se produktu. Náš tým s potěšením poskytne podrobnou odpověď na vaši žádost.
            
 
    
                                                                Polski
                            
                                                                English
                            
                                                                Deutsch
                            
                                                                Hiszpańska
                            
                                                                Rosyjska