
Pansari to znana indyjska marka oferująca produkty spożywcze, w tym oleje, ryż, mąkę i przyprawy. Cenione za jakość i tradycję, a także innowacyjne podejście do zdrowego odżywiania. Pansari jest popularne zarówno w Indiach, jak i wśród międzynarodowych konsumentów.
Mąka z prosa perłowego Bajra Flour Pansari to drobno mielona, naturalnie bezglutenowa mąka o delikatnie orzechowym, pełnoziarnistym profilu, ceniona w kuchni indyjskiej za sycący smak i wartości odżywcze. Świetnie nadaje się do tradycyjnych placków roti/bhakri, cheela, paratha, a także do bezglutenowych naleśników, gofrów, kotlecików warzywnych i jako dodatek zagęszczający do zup czy sosów. Wysoka zawartość błonnika i białka roślinnego oraz obecność żelaza, magnezu i cynku sprawiają, że to dobry wybór do codziennego, zbilansowanego menu. Jak używać: do rotis połącz Bajra z ciepłą wodą i szczyptą soli (opcjonalnie wymieszaj z odrobiną mąki ryżowej/pszennej dla łatwiejszego wałkowania), uformuj placki i piecz na gorącej patelni do złotych plamek; do cheela przygotuj rzadsze ciasto z wodą, przyprawami (kumin, kolendra, chilli) i ziołami. Bajra dobrze łączy się z jogurtem/maślanką, cebulką, szpinakiem, koprem i sezamem; w wersji słodkiej z daktylami, bananem i kardamonem. Przechowywanie: w szczelnym pojemniku, w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu; po otwarciu zużyj w rozsądnym czasie. Produkt roślinny; naturalnie bez glutenu, jednak sprawdź etykietę partii pod kątem ewentualnych alergenów krzyżowych.
04.11 Teodor allegro
04.11 Teodor opis
Opcje produktu