Odzwierciedleniem bogatej indyjskiej tradycji jest Aachi, nazwa będąca synonimem czystości, smaku i najwyższej jakości. Każda szczypta przypraw Aachi to podróż polegająca na ponownym odkryciu indyjskości; uznanie dla niezachwianej obietnicy autentyczności marki.
Przyprawa do sosu Vathakulambu Masala Aachi 200 g to tradycyjna mieszanka przypraw używana w kuchni południowych Indii do przygotowania aromatycznego, pikantno-kwaśnego sosu zwanego vathakulambu lub vatha kuzhambu. Podstawą tego dania jest tamaryndowiec, który nadaje mu charakterystyczny kwaskowy smak, połączony z intensywnymi nutami przypraw takimi jak chilli, kolendra, kmin rzymski, czosnek, pieprz czy gorczyca. Efektem jest gęsty, wyrazisty sos o głębokim smaku i intensywnym aromacie, który doskonale komponuje się z ryżem basmati. Vathakulambu to klasyczne danie kuchni tamilskiej, które często przygotowuje się z dodatkiem warzyw, cebuli lub suszonych owoców (sundakkai), a całość doprawia się specjalną masalą. Dzięki gotowej mieszance Aachi proces gotowania staje się szybki i prosty – wystarczy połączyć przyprawę z pulpą tamaryndową, wodą oraz podsmażoną bazą z cebuli i czosnku, by w kilka chwil uzyskać autentyczny smak południowych Indii. Produkt jest w pełni wegetariański, naturalny i nie zawiera konserwantów. Marka Aachi, ceniona za autentyczne przyprawy i mieszanki, zapewnia wysoką jakość i zachowanie tradycyjnej receptury, dzięki czemu możesz cieszyć się smakiem domowej kuchni tamilskiej bez wysiłku.
Product options
Dodatkowe informacje:
Страна происхождения: | Индия |
Торговая марка: | Aachi |
Вид упаковки: | oryginalne |
Nazwa handlowa: | Vathakulambu Masala Aachi |
Produkt nie zawiera: | nie dotyczy |
Cechy dodatkowe: | brak |
Waga (g): | 200 |