
Wind Mill Oriental Foods to marka własna Heuschen & Schrouff Oriental Foods, specjalizująca się w autentycznych produktach azjatyckich. Jej bestsellerem jest pasta chili Oelek, a oferta obejmuje również produkty mączne, krakersy krewetkowe i mleko kokosowe.
Sambal Oelek Windmill Oriental Food to klasyczny, indonezyjski przecier z dojrzałych czerwonych papryczek chili z dodatkiem soli i soku z limonki, o czystym, ognistym profilu bez cukru i zbędnych dodatków; idealny, by w sekundę dodać potrawom świeży „chili kick” i głębię – od dań indonezyjskich po tajskie, wietnamskie i chińskie; świetnie sprawdza się w stir-fry, makaronach ryżowych, zupach, curry, marynatach, sosach sałatkowych, dipach oraz jako pikantny dodatek do mięs, owoców morza, tofu i warzyw; używaj ½–1 łyżeczki i zwiększaj do smaku, mieszaj z sosem sojowym i limonką jako szybki dressing do spring rolls albo z majonezem/jogurtem na kremowy dip; ostrość średnia do wysokiej – dawkuj stopniowo; przed użyciem zamieszaj, przechowuj w suchym, chłodnym miejscu, po otwarciu w lodówce; produkt roślinny, naturalnie bezglutenowy surowiec – zawsze sprawdź etykietę partii pod kątem składu i ewentualnych alergenów krzyżowych.