Ziarna Jowar Millet Udhaiyam 500g

Little India > Крупы, бобовые, злаки
main main
Producer: Udhaiyam
Producer code: 8906002133567
main
Price gros: 10.00 zł
Price net: 9.52 zł

Udhaiyam to ceniona indyjska marka spożywcza znana z wysokiej jakości produktów, w tym olejów, mąk, kasz i przypraw. Jej tradycyjne metody produkcji zapewniają autentyczny smak i świeżość. To firma doceniana przez klientów w Indiach za niezawodność i wysokie standardy jakości.


Jowar Millet Udhaiyam to starannie wyselekcjonowane ziarno sorgo (jowar) o delikatnie orzechowym smaku i przyjemnie sypkiej strukturze po ugotowaniu; świetnie sprawdza się jako codzienna baza do dań indyjskich i fusion: pilawów, sałatek z pieczonymi warzywami, zup, kotlecików warzywnych, a także jako zamiennik ryżu w miseczkach „buddha bowl”; z jowaru przygotujesz też tradycyjne placki jowar roti/bhakri oraz kaszkę-porridge na śniadanie. Sposób przygotowania (ziarno): przepłucz, (opcjonalnie) namocz 30 minut, gotuj w proporcji ok. 1:2–2,25 (jowar:woda) 20–25 minut do wchłonięcia płynu, odstaw 5 minut i spulchnij widelcem. Do rotli/bhakri zmiel na mąkę i wyrób ciepłą wodą na miękkie ciasto. Jowar naturalnie nie zawiera glutenu (w surowcu), jest źródłem błonnika i roślinnego białka, dobrze łączy się z kuminem, kolendrą, kurkumą, świeżymi ziołami oraz strączkami. Przechowuj w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu, w szczelnie zamkniętym pojemniku; zawsze sprawdzaj etykietę pod kątem informacji o partii i ewentualnych alergenów krzyżowych.