Riwaiti Zaiqa z Punjabi Yakhni Pulao sprawi, że Twoje kubki smakowe będą prosić o więcej. Wykonane ze świeżych ziół i przypraw, które zostały zebrane na świeżo, aby zapewnić doskonałe doznania smakowe.
Składniki: sól, kolendra, imbir, pieprz czarny, brązowy kardamon, zielony kardamon, kmin, liść laurowy, cynamon, goździk, czerwone chilli, czosnek, kminek, Citric Acid, Maltodextrin, Hydrolyzed Soy Protein, Sugar, Canola Oil, Silicon Dioxide, Dried Papaya Powder
-bez konserwantów
-bez sztucznych barwników
waga: 50g
Przepis Punjabi Yakhni Pulao:
Składniki:
-mięso (np udka) 750g
-ryż basmati 750g umyty i namoczony przez 30min
-4 cebule posiekane
-3 łyż. pasty imbirowej
-2 łyż. pasty czosnkowej
-1,5 szkl. oleju/Ghee
-1 opakowanie Shan Punjabi Yakhni Pilau
Przygotowanie:
Do 7 szklanek wody dodaj mięso, czosnek, imbir oraz Shan Punjabi Yakhni Pilau Mix. Przykryj garnek i gotuj na małym ogniu aż mięso będzie gotowe.
Wyjmij mięso i odstaw 6 szklanek pozostałego wywaru (jeśli jest za mało możesz dodać wody i zagotować). Przelej przez sitko wywar aby pozbyć sie pozostałości po przyprawach.
Na oleju podsmaż cebulę. Dodaj ugotowane mięso, wywar i zagotuj.
Dodaj do mięsa namoczony (nieugotowany) ryż, przykryj całość i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.