Zapraszamy do sklepu http://www.example.com |
Pełna nazwa firmy ullica nr kod Miasto tel. +48 00 0000-000 |
Riwaiti Zaiqa z Punjabi Yakhni Pulao sprawi, że Twoje kubki smakowe będą prosić o więcej. Wykonane ze świeżych ziół i przypraw, które zostały zebrane na świeżo, aby zapewnić doskonałe doznania smakowe.
Składniki: sól, kolendra, imbir, pieprz czarny, brązowy kardamon, zielony kardamon, kmin, liść laurowy, cynamon, goździk, czerwone chilli, czosnek, kminek, Citric Acid, Maltodextrin, Hydrolyzed Soy Protein, Sugar, Canola Oil, Silicon Dioxide, Dried Papaya Powder
Przepis Punjabi Yakhni Pulao:
Składniki:
-mięso (np udka) 750g
-ryż basmati 750g umyty i namoczony przez 30min
-4 cebule posiekane
-3 łyż. pasty imbirowej
-2 łyż. pasty czosnkowej
-1,5 szkl. oleju/Ghee
-1 opakowanie Shan Punjabi Yakhni Pilau
Przygotowanie:
Do 7 szklanek wody dodaj mięso, czosnek, imbir oraz Shan Punjabi Yakhni Pilau Mix. Przykryj garnek i gotuj na małym ogniu aż mięso będzie gotowe.
Wyjmij mięso i odstaw 6 szklanek pozostałego wywaru (jeśli jest za mało możesz dodać wody i zagotować). Przelej przez sitko wywar aby pozbyć sie pozostałości po przyprawach.
Na oleju podsmaż cebulę. Dodaj ugotowane mięso, wywar i zagotuj.
Dodaj do mięsa namoczony (nieugotowany) ryż, przykryj całość i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Dodatkowe informacje: