Ryż Ponni Parboiled 5/10kg Little India

  • Dodaj recenzję:
  • Kod producenta: 9898900335459
  • Dostępność: Jest
  • pcs.
  • Cena netto: 36,19 zł / pcs. 38,00 zł / pcs.

Thanjavur Ponni Boiled Rice, riz, Riso, ritst, arroz, chokha, Chawal, ponni, அரிசி,  Arici

Ryż Ponni Parboiled Little India

 

Ryż Ponni to rodzaj średnio-krótkoziarnistego ryżu używanego do codziennego gotowania. Posiada doskonałe źródło białka i wysoką zawartość składników odżywczych.

Ryż Ponni Parboiled to odmiana ryżu uprawiana w południowych Indiach. Ponni dosłownie oznacza złoto w języku tamilskim i odnosi się również do rzeki Kaveri.
Ryż parboiled jest gotowany na parze przed mieleniem i częściowo gotowany w łusce. Dlatego też parboiling sprawia, że ​​parboiled biały ryż jest odżywczo podobny do brązowego ryżu. Ryż parboiled może brzmieć, jakby był wstępnie ugotowany, ale tak nie jest.
Ryż Ponni Parboiled gotuje twardsze, mniej lepkie danie z ryżu niż zwykły biały ryż.

 

Ryż Ponni jest podstawym dodatkiem w południowych Indiach i południowo-wschodniej Azji. Możesz używać ryżu Ponni boiled do podstawowych posiłków (np. curry), gotowanych na parze placuszków ryżowych (idli), deserów, słodyczy, jak i wielu innych dań.

 

Ryż parboiled jest zwykłym ryżem używanym do codziennego spożycia w południowych Indiach i jest używany do przygotowywania potraw takich jak Kichadi, curry, deserów i wielu innych potraw.
Aby przygotować ryż parboiled, zawsze myj ryż w dłoniach miękkim ruchem obrotowym, aby uniknąć łamania ziaren. Ryż moczyć przez 30-45 minut przed gotowaniem. Nie zaleca się czyszczenia ryżu po namoczeniu.

 

Fakty żywieniowe:
W przeciwieństwie do ryżu brązowego i białego, proces obróbki ryżu parboiled rozpoczyna się przed usunięciem łuski. Ze względu na to specjalne przetwarzanie ryżu podczas parboiled ryż jest lepszym źródłem błonnika, wapnia, potasu i witaminy B-6 niż zwykły biały ryż.
Ponieważ ryż parboiled ma niską zawartość błonnika, jest odpowiedni dla dzieci, a także działa kojąco na układ trawienny

 

 

waga: 5/10kg