Soja brązowa ziarno Brown Soyabean Nepali Mato 1kg

Little India > Крупы, бобовые, злаки > Соя
main main
Producer: Nepali Mato
Producer code: 745760384914
main
Price gros: 20.00 zł
Price net: 19.05 zł

Nepali Mato wspiera i promuje przedsiębiorczość kobiet na terenie Nepalu. Motywuje do wykorzystania nepalskich zasobów i dostępu do kapitału dla finansowo nieobjętych grup. Wspiera kobiety w rozwijaniu przedsiębiorczości, pomagając im pokonywać bariery finansowe.


Soja brązowa ziarno Brown Soyabean Nepali Mato to starannie wyselekcjonowane, pełne ziarna o subtelnym, lekko słodkawym profilu i sprężystej konsystencji po ugotowaniu, które łatwo wzbogacają codzienne posiłki w roślinne białko i błonnik; świetnie sprawdzają się w sałatkach, zupach, curry, stir fry, gulaszach warzywnych, pilawach oraz jako baza do past, burgerów i farszów; przygotowanie jest proste przepłucz ziarno, (opcjonalnie) namaczaj 6–10 godzin dla krótszego gotowania i lepszej strawności, gotuj w świeżej wodzie 60–90 minut do miękkości lub krócej w szybkowarze, sól i kwaśne dodatki dodawaj pod koniec aby skórka pozostała delikatna, dla aromatu dorzuć liść laurowy, kumin, czosnek lub imbir; ugotowaną soję możesz porcjować i mrozić co ułatwia meal prep na cały tydzień; produkt naturalnie bezglutenowy, odpowiedni dla wegan i wegetarian, bez dodatku konserwantów; neutralny smak sprawia, że ziarna dobrze chłoną przyprawy kuchni azjatyckiej i fusion oraz łączą się z warzywami, ryżem, kaszami i makaronem; przechowuj w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu, po otwarciu trzymaj w szczelnie zamkniętym pojemniku i zawsze sprawdzaj etykietę pod kątem informacji o partii i ewentualnych alergenach krzyżowych; marka Nepali Mato łączy lokalne tradycje z kontrolą jakości, dostarczając powtarzalny smak i niezawodny efekt w domowej kuchni.