Pashupati to nepalska marka oferująca artykuły spożywcze prosto z Nepalu.
Soja ziarno Pashupati
Soja jest popularna w kuchni nepalskiej i himalajskiej. Tradycyjnie używana do przygotowywania sfermentowanych i niefermentowanych dań we wschodnich regionach Himalajów w Nepalu, Indiach i Bhutanie. Najczęściej używany jako nepalska przystawka lub spożywany jako sałatka (salad bhatmas sadeko).
Podstawowe przygotowanie: Ziarna soi przepłukać i namoczyć przez noc w wodzie (lub minimum 8 godzin). Wlać świeżą wodę i zagotować. Gotować na małym ogniu przez 60-90 minut lub do miękkości (w razie potrzeby dodać więcej wody). Doprawić masłem lub olejem, solą i dowolnymi przyprawami, gotować bez przykrycia na małym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.
Product options
Dodatkowe informacje:
Страна происхождения: | Nepal |
Вид упаковки: | oryginalne |
Produkt nie zawiera: | nie dotyczy |
Cechy dodatkowe: | brak |
Waga (g): | 800 |