
                Banno, marka Sulson Overseas, to synonim najwyższej jakości ryżu basmati z Indii. Ceniona globalnie za wyjątkowy aromat i smak, spełnia oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy.
Ryż basmati paraboliczny (Sella) Banno to długoziarnisty basmati poddany obróbce parowej w łusce, dzięki czemu ziarna po ugotowaniu pozostają wyjątkowo sypkie, sprężyste i nie sklejają się nawet przy dłuższym „holding’u”. Delikatny, lekko orzechowy aromat i złocisty odcień czynią go idealnym do biryani, pulao, aromatycznych curry, grillowanych mięs, ryb i warzyw, a także do dań bankietowych i meal prepu – dobrze znosi podgrzewanie. Ziarna wydłużają się podczas gotowania i zachowują kształt, zapewniając restauracyjny efekt na talerzu. Przygotowanie: przepłucz, opcjonalnie namocz 20–30 minut; gotuj 1:2–2,25 (ryż:woda) na małym ogniu pod przykryciem 15–18 minut, odstaw 10 minut i spulchnij widelcem; w garnku ryżowym wybierz program do ryżu parboiled/basmati. Wskazówki: do biryani gotuj al dente (ok. 70–80% miękkości) i dokończ w „dum”; świetnie łączy się z kardamonem, goździkami, cynamonem, liściem laurowym i masłem ghee. Przechowuj w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu, w szczelnie zamkniętym pojemniku, z dala od wilgoci i intensywnych zapachów. Naturalnie bezglutenowy surowiec; zawsze sprawdź etykietę partii pod kątem pochodzenia i ewentualnych alergenów krzyżowych.
Product options
Dodatkowe informacje:
| País natal: | Indie | 
| Marca: | Banno | 
| Tipo: | basmati | 
| Estado del embalaje: | oryginalne | 
| Nombre comercial: | Sella Basmati Rice XXL Banno | 
| El producto no contiene: | nie dotyczy | 
| Características adicionales: | wegetariańskie | 
| Peso (g): | 5000 |