Sardynki Anchovy Witch Shredded Coconut&Malabar Tamarind Tasty Nibbles 185g

Little India > Ryby > Przetwory rybne
main main
Producer: Tasty Nibbles
Producer code: 8907093003692
main
Price gros: 13,30 zł
Price net: 12,31 zł

Tasty Nibbles to marka specjalizująca się w gotowych daniach, konserwach rybnych i produktach inspirowanych kuchnią indyjską i morskim dziedzictwem Kerali. Łączy tradycyjne smaki z wygodą szybkiego przygotowania, zachowując świeżość i jakość składników.


Tasty Nibbles Anchovy with Shredded Coconut & Malabar Tamarind to wyraziste, gotowe danie inspirowane kuchnią Kerali, w którym delikatne, drobne anchois (netholi) łączą się z soczystym, świeżo struganym kokosem i charakterystyczną kwasowością malabarskiego tamaryndowca (kudampuli). Starannie zbalansowana masala z czosnkiem, imbirem, ziarnami gorczycy, liśćmi curry, kurkumą i płatkami chilli otula kawałki ryby gęstym, aromatycznym sosem o czystym, nadmorskim profilu umami. Dymna nuta kudampuli wprowadza przejrzystą, cytrusową kwasowość, która podbija smak anchois i nadaje daniu lekkości. Produkt jest wygodny w użyciu – wystarczy delikatnie podgrzać zawartość na patelni lub w kąpieli wodnej, by w kilka minut uzyskać autentyczny południowoindyjski posiłek. Najlepiej smakuje z gorącym ryżem jaśminowym lub basmati, idiyappam, appam albo parottą; świetnie sprawdzi się też jako intensywny dodatek do kanji, dań z soczewicy i prostych warzywnych sabzi. Dla odświeżenia kompozycji można skropić danie sokiem z limonki albo dodać odrobinę oleju kokosowego na finiszu, aby wydobyć słodycz kokosa i olejki eteryczne przypraw. Tasty Nibbles dba o selekcję surowca i powtarzalny profil smakowy, dzięki czemu ryba pozostaje sprężysta, a sos zachowuje jedwabistą teksturę bez nadmiernej ostrości. Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu; po otwarciu przełóż do lodówki i spożyj w krótkim czasie, zgodnie z informacją na etykiecie. Danie zawiera ryby i kokos; osoby z alergiami powinny uważnie przeczytać wykaz składników. Jeśli szukasz szybkiej drogi do autentycznych smaków wybrzeża Malabar, to połączenie anchois, kokosa i kudampuli zapewni głębię i świeżość w każdej porcji.