Ahmed Punjabi Yakhni Pulao Masala 65g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Ahmed Foods
  • Dostępność: Jest
    Czas realizacji: 48 godziny
  • szt.
  • Cena netto: 4,63 zł 5,00 zł

Ahmed Punjabi Yakhni Pulao Masala 65g

Ahmed Punjabi Yakhni Pulao Masala

 

Punjabi Yakhni Pulao jest popularnym daniem i można je łatwo przygotować w domu dzięki specjalnej mieszance przypraw Ahmed Punjabi Yakhni Pulao Masala. Specjalny mix przypraw Ahmed Punjabi Yakhni Pulao Masala oszczędza czas przygotowania potraw oraz nadaje niepowtarzalny i aromatyczny smak.

 

waga: 65g

 

 

Yakhni Pullao

(porcje 6 to 8)

 

SKŁADNIKI wartość
Mięso(kurczak/baranina/wołownia) 1 KG
Ryż Basmati  1 KG / 4 szkl
Pasta Czosnkowa  1 łyż.
Pasta Imbirowa 1 łyż
Jogurt 4 łyż.
Zielone Chilli (całe) 4 szt. lub wg. uznania
Cebula posiekana (średnia) 4 szt.
sól Wg. uznania
Masło klarowane 1 szkl/ 250 ml
AHMED Yakhni Pullao Masala 75g

 

Przygotowanie:

  1. Włóż mięso na patelnię z 6 szklankami wody i AHMED yakhni pullao Masala zawiązane w woreczku i gotuj na małym ogniu.

  2. Gdy woda zredukuje się do około 3 szklanek i mięso stanie się miękkie, oddziel mięso, odcedź Yakhni i odłóż na bok.

  3. W innej patelni rozgrzej masło klarowane i usmaż cebulę na złoty kolor.

  4. Oddziel połowę cebuli i dodaj pasty: imbirową i czosnkową, zielone chili, mięso, jogurt z resztą cebuli i wymieszaj.

  5. Następnie dodaj Yakhni i zagotuj. Dodaj ryż (który już moczy się w wodzie przez 15-20 minut) i sól i przykryj patelnię.

  6. Posyp resztą podsmażonej cebuli gotuj ryż na małym ogniu przez 10-15 minut.
    Yakhni pullao jest gotowe. Podawaj z sałatką i raitą.