Ahmed Pasanda Masala 50g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Ahmed Foods
  • Dostępność: Jest
  • szt.
  • Cena netto: 4,63 zł 5,00 zł

Ahmed Pasanda Masala

 

Pasanda to popularne mięsne danie Shahi Mughalayi z subkontynentu indyjskiego, w szczególności z północnych Indii, Rampur, Hyderabadi i Pakistanu, pochodzące z posiłku podawanego na dworze cesarzy Mogołów. Słowo to jest odmianą słowa urdu „pasande” oznaczającego „ulubiony”, które odnosi się do pierwszego kawałka mięsa tradycyjnie używanego.

Pasanda była pierwotnie przygotowywana z udźca jagnięcego lub koziego spłaszczonego w paski, marynowanego i smażonego w naczyniu z przyprawami. W Pakistanie Pasanday są zwykle przyrządzane z polędwicy wołowej pieczonej w garnku. W dzisiejszych czasach pasanda jest również wytwarzana z kurczaka i krewetek królewskich; w każdym przypadku proces i składniki pozostają zasadniczo takie same.

 

Pasanda można bardzo łatwo przygotować w domu dzięki specjalnej mieszance przypraw Ahmed Pasanda Masala. Specjalny mix przypraw Ahmed Pasanda Masala oszczędza czas przygotowania potraw oraz nadaje niepowtarzalny i aromatyczny smak.

 

waga: 50g