Kurkuma mielona TRS
- Dodaj recenzję:
- Producent: TRS
- Kod producenta: 5017689001841
-
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 24 godziny
- szt.
- Cena netto: 13,89 zł / szt. 15,00 zł / szt.
Sproszkowana kurkuma TRS
Kurkuma TRS, Sproszkowana kurkuma , znana również jako "indyjski szafran ", produkowana jest z mielonego suszonego kłącza kurkumy, który ma intensywny żółty kolor. Proszek z kurkumy jest często stosowany w kuchni indyjskiej, prawie we wszystkich wegetariańskich i nie wegetariańskich potrawach, w tym soczewicy i potrawach mięsnych, a także w kuchni południowo-wschodniej Azji. Jest również stosowany zamiast szafranu, aby zapewnić kolor i smak. Nadaje potrawom ciepły, łagodny aromat i wyrazisty żółty kolor. Kurkuma w proszku jest ważną przyprawą dla wielu dań curry, ryżu i innych potraw. Kurkuma w proszku jest silnym środkiem barwiącym, proszek służy do barwienia i aromatyzowania musztardy, pikli, sosów chutney i dań z ryżu, a także masła i sera. Kurkumę w proszku dodaje się także do mieszanek przypraw, takich jak curry w proszku. Proszek TRS Haldi jest w 100% naturalny i nie zawiera absolutnie sztucznych barwników, aromatów i konserwantów. Składniki użyte do przygotowania kurkumy są wykonane tradycyjnymi technikami, aby upewnić się, że czystość, świeżość i smak są właściwie zachowane
Turmeric Powder (Haldi) nadaje wspaniały, drzewny aromat i smak potrawom Dals, warzywom, mięsom, drobiu i owocom morza.
Kurkuma w proszku jest stosowana w potrawie Pulio w celu nadania jego złotożółtego koloru i jest również podstawowym składnikiem Curry Powder.
Kurkuma jest silnym przeciwutleniaczem o silnym działaniu przeciwzapalnym, przeciwwirusowym, przeciwbakteryjnym, oczyszczającym i przeciwnowotworowym. Jest pomocna w bólu stawów ze względu na właściwości kojące. Kurkuma ma również działanie odchudzające, ponieważ wspomaga metabolizm, przyspiesza trawienie i zapobiega gromadzeniu się tłuszczu. Działa również na oczyszczanie krwi, wspomaga pracę trzustki i wątroby, obniża poziom cholesterolu i ważne gojenie się ran.
Przechowywanie: Aby zachować świeżość i zapach przechowywać kurkumę w hermetycznym pojemniku, w chłodnym i suchym miejscu.