Dal Palak to wyjątkowa mieszanka szpinaku i soczewicy z przyprawami. Idealny do podania z ryżem lub pieczywem.
Skład: woda, ciecierzyca, szpinak, cebula, zielona soczewica, czosnek, olej słonecznikowy, imbir, zielone chili, sól, kurkuma, kmin, przyprawy (anyż, czarny kardamon, czarny pieprz, kminek, cynamon, chili, goździki, kolendra, min, imbir sproszkowany, nasiona kopru ), kolendra sproszkowana, czerwone chili, czarny pieprz, asafetida (pszenica), cynamon sproszkowany.
Sposób przygotowania 1: Saszetkę umieścić we wrzącej wodzie na ok. 3-5 minut. Otworzyć saszetkę, wymieszać i podawać.
Sposób przygotowania 2: Zawartość saszetki umieścić w naczyniu (nadającym się do stosowania w mikrofali) i podgrzewać przez ok. 1-2 minuty. Wymieszać i podawać.
best before : 05/03/2022