Ciecierzyca łuskana TRS 2kg

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: TRS
  • Kod producenta: 5017689000165
  • Dostępność: Jest
    Czas realizacji: 24 godziny
  • szt.
  • Cena netto: 22,86 zł / szt. 24,00 zł / szt.
W 1959 roku Mr Suterwalla wyruszył w podróż dookoła świata w poszukiwaniu etnicznych przypraw. W efekcie jego osobistej pasji i zaangażowania powstała firma TRS, która dziś jest jednym z największych na świecie producentem przypraw etnicznych. Produkty TRS są uznawane za jedne z najlepszych dzięki nieustannej kontroli dostawców, wyśrubowanym standardom kontroli jakości i bardzo dokładnemu czyszczeniu.

Chana Dal TRS

Chana Dal to jest najbardziej popularna w Indiach. Ciecierzyca, która została podzielona na pół, zachowując matowy żółty kolor i rozjaśnia się, gdy jest gotowana. Split Bengal Gram ma świetny smak, jest zarówno słodki i orzechowy. Jest bogate w błonnik i pomaga obniżyć poziom cholesterolu.
Chana Dal jest doskonałym źródłem białka i niezbędnych aminokwasów.
Ponadto znajdziemy plamy witamin z grupy B, witamin A, C, E i K, kwasu foliowego i kwasu pantotenowego oraz minerałów, takich jak potas, magnez, fosfor, żelazo, wapń. Fasola zawiera dużą ilość błonnika pokarmowego, który poprawia funkcjonowanie jelit, obniża poziom cukru we krwi, i poziom cholesterolu i ciśnienie krwi. Jest zalecana w walce z rakiem i zmniejsza ryzyko jego wystąpienia; jest również de-zakwasinie organizmu.


Chana dal znany również jako suszone podzielone ciecierzycy groszek bez sierści, produkowane przez usunięcie zewnętrznej warstwy czarny / brązowy ciecierzycy i podzielić mały żółty kolor względny ciecierzycy w dwóch połowach. Chana dal jest najpopularniejszym dal w Indiach, który jest regularnie spożywane z ryżem i roti. Chana Dhal jest gotowym źródłem białka do diety równowagi zawierającej niewiele lub bez mięsa. Chana dal pikantne curry, chana dal masala, chana dal Tarka, chana dal z lauki to tylko niektóre z bardzo popularnych i pysznych indyjskich potraw z chana dal (Bengal Gram lub Kadalai Paruppu). Rośliny strączkowe Chana dal są sproszkowane do ciecierzycy Mąka Gram (besan lub besin) używane do wytwarzania smacznych i tradycyjnych indyjskich deserów (indyjskie słodycze: Besan laddu, besan halwa, besan bundi). Przepisy wykonane z chana dal są pyszne, pożywne i
łatwo strawione.

Instrukcja przygotowanias:

Weź 1 szklankę chana dal w misce i dokładnie spłucz ją w zimnej wodzie. Moczyć go w 4 szklankach wody przez 1 godzinę. Ponieważ gotowanie na zamkniętej patelni (30-40 min) zajmuje dużo czasu, więc kuchenka ciśnieniowa jest najlepsza do gotowania, która zajmuje tylko 15 minut, aby całkowicie ją ugotować. Teraz gotowane chan dal jest gotowy do odmian tradycyjnych indyjskich receptur.


Dodatkowe informacje:

Marka: TRS