Pomoc "Natura"

26-07-2018

Natura jest nieoceniona w swojej dobroci. Medycyna, uroda, dieta, przemysł można by wymieniać bez końca. Dzisiaj chcielibyśmy przedstawić Wam naturalne wyciągi roślinne marki Hemani. Ekstrakty można używać jako kosmetyk, pić lub korzystać z ich właściwości podczas masażu.

 

Olejek z rukoli

Zaczniemy od powszechnie znanej w Polsce… rukoli! Wiedzieliście, że poza rewelacyjnym i zdrowym dodatkiem do sałatek, czy obiadów (świeże liście), wyciąg z rukoli świetnie radzi sobie z łupieżem, czy przetłuszczającymi się włosami? Wystarczy nanieść odrobinę olejku na dłonie i wmasować we włosy. Dzięki zawartej siarce pobudza cebulki włosów, a liczne pokłady witaminy A, E, żelaza, cynku oraz jod wzmacniają włosy i koją podrażnioną skórę głowy. Olejek najlepiej stosować na umyte, wilgotne włosy, delikatnie wmasowując przez 10-15 min.

 

Olejek z drzewa herbacianego

Olejek z drzewa herbacianego, już w dawnych czasach został doceniony przez Aborygenów zamieszkujących tereny Australii. Dzisiaj, zdecydowanie powinien znaleźć w każdej kosmetyczce! Ze względu na swoje właściwości tonizujące, antybakteryjne oraz przeciwgrzybiczne, jest częstym dodatkiem do kosmetyków. Pomaga utrzymać zdrową skórę i skutecznie zwalcza trądzik.

 

Ekstrakt z szafranu

Szafran znany jest przede wszystkim jako najdroższa przyprawa świata. Najdroższa – owszem, nie znaczy jednak, że ceny przekraczają naszą kieszeń (chyba, że kupujemy w ilościach hurtowych ;)). Ceniony już przez starożytne ludy, swoje zastosowanie znalazł w perfumiarstwie, medycynie oraz kuchni. Badania potwierdziły, że szafran posiada działanie antydepresyjne oraz antynowotworowe. Pomoże również podczas przeziębienia, zwłaszcza podczas suchego kaszlu. Polecany jest astmatykom oraz osobom z problemami gastrycznymi.

W swojej ofercie marka Hemani posiada całą linię ekstraktów roślinnych. W naszym sklepie znajdziecie m.in. olejek z czarnuszki, kurkumy, lniany, sezamowy, rycynowy, goździkowy, migdałowy i więcej :)

 

Olejek z szafranu -> klik

Olejek z rukoli -> klik