Papadumy z czosnkiem i zielonym chilli to jest indyjskie duże okrągłe wafle, znane również jako pappadums, składające się z mąki urad. Są zwinięte w cienki papier i wysychają na słońcu. papady są palone płomieniowo przez umieszczenie ich na metalowym stojaku, kilka cali nad palnikiem. Po wystawieniu na działanie ciepła będą się rozszerzać. Poruszaj papadą szybko i równomiernie, aby się nie paliła. Powtórz na drugą stronę. Na południu są głęboko smażone w oleju. W gorącym oleju będą się rozszerzać i skwierczeć. Zdejmij szczypcami i umieść na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju. Papady są podawane jako przystawka z kolendrą chutney lub podawane jako dodatek do biryanis, pulaos i curry. Podstawa w domu każdego Hindusa.
Dodatkowe informacje:
Stan opakowania: | oryginalne |
Waga (g): | 200 |