Mieszanka przypraw do dań z czarnej soczewicy, Nadaje bogaty kolor oraz naturalny i egzotyczny smak!!
Skład:
Kolendra, czerwone chilii, suszone mango, płatki cebuli, czarny pieprz, suszony imbir, sól, strączyniec, płatki czosnku, goździki, gałka muszkatołowa, asafoetida, anyż.
Przykładowy sposób przygotowania:
-Moczyć przez noc 110 g czarnej soczewicy (Urad) i 30 g czerwonej fasoli.
Odcedzić wodę.
-Na głębokiej patelni dodaj 1,5 litra ciepłej wody i gotuj fasolę, aż będą miękkie.
W razie potrzeby dodaj więcej wody.
-Oddziel, gotuj 120 g puree pomidorowego i 15 g Dal Makhani Masala.
-Przenieś go do gotującej się fasoli.
-Mieszaj i gotuj przez 10 minut.
-Dodaj 40 g śmietanki i 30 g masła.
Podawaj z Tandoori Parantha, Chlebem Naan lub Ryżem.
Opakowanie zawiera 100g produktu.
Dodatkowe informacje:
Marka: | MDH |