Bhindi Masala Firmy ASHOKA.
Tradycyjne danie kuchni z północnych Indi z okrą w gęstym sosie.
kład: Okra (33%), przecier pomidorowy (woda, pasta pomidorowa), cebula, olej słonecznikowy, czosnek świeży, nasiona melona,
sól, świeży imbir, kolendra w proszku, kminek w proszku, zielone chili, czerwone chili w proszku, śmietanka mleczna, cukier , Kurkuma w proszku, Suszony liść kozieradki, Suszony proszek mango.
Sposób przyrządzania:
1. Zawartość torebki przełożyć do naczynia przystosowanego do użycia w kuchence mikrofalowej, następnie podgrzać przy maksymalnej mocy przez 1-2 minuty. Podawać gorące.
2. Umieścić torebkę z sosem we wrzącej wodzie na 3-5 minut. Następnie otworzyć torebkę i podać zawartość na gorąco.
Podawać do ryżu bądź indyjskiego pieczywa.