Shan Haleem, 60g
Haleem jest popularny w kuchni perskiej, pakistańskiej, hyderabadskiej, Bangladeszu. Jest to specjalna potrawa serwowana w Ramzan w Hyderabadzie i Pakistanie. Jest wykonana z pszenicy, soczewicy, mięsa i przypraw. Tradycyjnym sposobem wytwarzania haleemu jest powolne gotowanie przemoczonej pszenicy, soczewicy, przypraw i mięsa przez sześć do siedmiu godzin, a następnie oczyszczenie go w gęstą okolicę zupy. Ten rodzaj przygotowania zajmuje zbyt wiele czasu, aby się przygotować, zamiast tego przygotować go za pomocą Haleem Masala Mix. Jest bardzo łatwy w gotowaniu i zajmuje mniej czasu.
Składniki:
Salt, red chili pepper, turmeric, black pepper, curry leaf, coriander, black seed, cumin, green cardamom, bay leaf, black cumin, clove, ginger, dehydrated onion, garlic, citric acid, maltodextrin, cane sugar, rapeseed oil, silicon dioxide (anti-caking agent), dried papaya powder.
* No preservatives, no artificial colors.